Zigbee draadloze gateway

Om Zigbee toestellen te kunnen integreren in uw DOBISS NXT installatie, heeft u de DOBISS ZIGBEE GATEWAY (DO5465) nodig.

1. Om de draadloze gateway te kunnen koppelen, heeft u versie 3.00 nodig van de NXT server.
  2. Sluit de Zigbee-gateway aan op hetzelfde netwerk als de NXT-server en surf naar: http://phoscon.de/app
  3. Stel een naam en paswoord in.
  4. Klik bovenaan rechts op “Proceed without lights”.
  5. Sluit het venster “Create first group”.
  6. Klik bovenaan links op de 3 lijntjes en selecteer “Gateway”
  7. Selecteer onderaan “Advanced”.
  8. Klik op “Authenticate app”.
  9. Sluit dit venster en open binnen de 60 seconden in een nieuw tabblad de pagina “Draadloos” in de NXT-server. Deze vind je als je bovenaan op het menu “meer…” klikt.
  10. Het volgende zou nu op deze pagina moeten verschijnen:

11. Klik nu op “+” bij Zigbee uitgangen – drukknoppen – sensoren, afhankelijk welk type je wil toevoegen. Als de scanning loopt, dien je de procedure te volgen om het toestel toe te voegen dewelke beschreven is in de handleiding van het toestel.

12. Als het toestel toegevoegd is, komt het in de juiste lijst te staan en vind je deze ook terug in de algemene menu’s van uitgangen, drukknoppen of sensoren. Configuratie van deze is identiek aan de standaard DOBISS uitgangen, drukknoppen of sensoren.

Hieronder een lijst van door DOBISS goedgekeurde Zigbee toestellen die kunnen gekoppeld worden aan DOBISS NXT. Klanten die andere Zigbee toestellen met succes hebben getest in combinatie met DOBISS NXT mogen dit melden via info@dobiss.com zodat dit product aan de bestaande lijst kan toegevoegd worden.

Type Brand Product Ref
Button DOBISS Push button coupler DO5466
Screens DOBISS Blind motor controller DO5467
Light module DOBISS Phase cut dimmer DO5468
Light module DOBISS Single relay DO5469
Light Module DOBISS Double relay DO5469-2CH

Plug Philips Hue Smart Plug LOM007
Plug Innr innr smart plug SP 220
Plug (in-wall) NIKO Niko Connected plug 170-33505
Plug NIKO Niko Smart plug with pin earthing, Zigbee 552-80699
Plug Xiaomi Aqara Smart Plug SP - EUC01
Plug Frient Smart plug mini
Light bulb IKEA Tradfri RGB Led-lamp E27 600 lm
Light bulb IKEA Tradfri bulb GU10 CWS 345lm
Light bulb Gledopto RGBW 12W Garden lamp
Light bulb Philips Hue White Ambiance GU10 LTG002
Light strip Philips Hue Lightstrip Plus 8718699703424
Light module Sonoff Zigbee Smart Switch ZBMINI
Light module Kobold Dimmer switch 600110
Light module Gledopto RGBW led strip controller
Light module Robb Double Switch module 2x900W ROB_200-026-0
Light module Sonoff Cable standing lamp/wall switch 10A 240VAC BASICZBR3
Light module Philips Hue Resonate Outdoor Wall Light (Black) 1746430P7
Curtains Xiaomi Roller Shade Driver E1
Button Xiaomi Aqara Mini switch WXKG11LM
Button Xiaomi Aqara Double switch WXKG02LM
Button Xiaomi Aqara Magic cube MFKZQ01LM
Button Sonoff Sonof wireless switch, 3 functions

SNZB-01

Button NIKO Connected single switch

552-72101

Button NIKO Connected double switch

552-72102

Button NIKO Connected dimmer

552-72201

Motion sensor Xiaomi Aqara Motion detector RTCGQ11LM
Motion sensor Philips Hue motion sensor 9290012607
Motion sensor Frient Motion sensor pro 20202500
Door sensor Xiaomi Aqara Door/Window sensor MCCGQ11LM
Door sensor Frient Entry sensor 20202050
Door sensor Nedis Door/Window sensor ZBSD10WT
Temperature sensor Xiaomi Aqara Temperature and Humidity Sensor WSDCGQ11LM
Temperature sensor Frient Smart Humidity sensor 20203500
Temperature sensor Frient Air Quality sensor
Temperature sensor Nedis Nedis smartlife zigbee climate sensor, temperature + humidity ZBSC10WT
Temperature sensor Sonoff Sonof Temperature and humidity sensor SNZB-02
Temperature sensor Xiaomi Aqara TVOC Air Quality Monitor AAQS-S01
Thermostat Danfoss Ally Radiator Thermostat

014G2460

Thermostat POPP Smart Thermostat

Light sensor Mi Mi Light Detection Sensor GZCGQ01LM
Water sensor Xiaomi Aqara Water leak sensor SJCGQ11LM
Smoke sensor WOOX Smart smoke alarm R7074
Smoke sensor Tuya Photoelectric Smoke Detector TS0601 _TZE200_m9skfctm
Garden control WOOX Smart garden irrigation control R7060

Hieronder een lijst van door DOBISS geteste Zigbee toestellen die NIET compatibel werden bevonden met DOBISS NXT.

Type Brand Product Ref
Light module legrand Valena Next with Netatmo - micromodule 64888
Plug legrand Valena Next with Netatmo - plug 741911
Button legrand Valena Next with Netatmo - shutters 741808
Button legrand Valena Next with Netatmo - button 741813
Button Nedis Zigbee Smart Wall Switch

ZBWS40WT

Button NIKO Wireless battery-powered switch

Motion Sensor Nedis Motion sensor (PIR) ZBSM10WT
Motion sensor Niko Motion sensor 552-80401