Stembediening via Google Home

Uw Dobiss – installatie koppelen met Google Home

NXT-server moet v0.16 of hoger hebben

1. Nadat u uw verbonden Google-apparaat heeft ingesteld, opent u de Google Home-app
  2. Ga naar de startpagina van de applicatie en druk op de knop « Toevoegen » :

3. Selecteer « Apparaat instellen » :
  4. Selecteer « Heb je al iets ingesteld ? » :

5. Kies « Dobiss Domotics » uit de lijst :

6. Voer je cloudnaam in, de  « API key » code en druk op « Connect » :

U vindt de unieke « API key » code van uw installatie op de startpagina van het configuratiegedeelte van de NXT Server.:

Om eenvoudig de sleutel over te nemen, klik op « Kopiëren » om vervolgens te « Plakken » in het  « API key » veld van de Google Home applicatie.

Belangrijkste spraakopdrachten die worden ondersteund door Google Home:

Onderstaande opdrachten moeten worden voorafgegaan door « OK Google » of « Hé Google » of door op   te drukken:

Gewenste acties

Spraakcommando’s

Verlichting & stopcontacten

Aan-/uitzetten van een lichtpunt of stopcontact.

"Zet <naam van de uitgang> aan/uit."

Aan-/uitzetten van alle lichtpunten in een groep.

"Zet lichten aan/uit in <naam van de groep>."

Aan-/uitzetten van de stopcontacten in een groep.

"Zet stopcontacten aan/uit in <naam van de groep>."

Aan-/uitzetten van de stopcontacten en lichtpunten in een groep.

"Zet <naam van de groep> aan/uit."

Aan-/uitzetten van alle verlichting in een woning.

"Zet alle lichten aan/uit."

Aan-/uitzetten van alle stopcontacten in een woning.

"Zet alle stopcontacten aan/uit."

Een lichtpunt aanzetten op een bepaald percentage (dimming).

"Zet <naam van de uitgang> aan op XX %."

De intensiteit van een lichtpunt verlagen/verhogen (dimming).

"Zet <naam van de uitgang> zachter/harder."

Verander de dimwaarde van een lichtpunt (dimming).

"Zet <naam van de uitgang> op XX %."

Screens/gordijnen/rolluiken

Openen/sluiten van een screen (gordijn of rolluik).

"Open/sluit <naam van de uitgang>."

Openen/sluiten van alles screens (gordijnen of rolluiken) in een groep.

"Open/sluit gordijnen/rolluiken <naam van de groep>."

Openen/sluiten van alle screens (gordijnen of rolluiken) in een woning.

"Open/sluit alle gordijnen/rolluiken"

Ventilatie

Aan-/uitzetten van ventilatie.

"Zet <naam van de uitgang> aan/uit."

Scenarios

Een scenario oproepen.

"Start <naam van het scenario>."

Temperatuur

De temperatuur vragen in een zone (en zijn gevraagde waarde indien deze anders is).

"Wat is de temperatuur in <naam van de zone>?"

Verlaag/verhoog de temperatuur in een zone.

"Verlaag/verhoog  de temperatuur in <naam van de zone> met XX graden."

Verlaag/verhoog de temperatuur in alles zones.

"Verlaag/verhoog de temperatuur met XX graden."

Temperatuur instellen in een zone.

"Zet de temperatuur in <naam van de zone> op XX graden."

Temperatuur instellen in alle zones.

"Zet de temperatuur op XX graden"

Audio

Aan-/uitzetten van een zone.

"Zet <naam van de zone> aan/uit."

Aan-/uitzetten van alle zones.

"Zet audio aan/uit in."

Opmerkingen

1. Als u later wijzigingen aanbrengt in de configuratie van de domotica, moet u DOBISS loskoppelen van Google Home en opnieuw koppelen om de nieuwste instellingen van kracht te laten worden.
  2. Een temperatuurwijziging via Google Home is 1 uur actief.
  3. DOBISS beheert temperaturen in stappen van 0,1 ° terwijl Google Home in stappen van 0,5 ° werkt.