Aanwezigheidsdetectie

Indien men een aanwezigheidsdetectie wil configureren waarbij men bepaalde lichten wil laten aansturen en/of een bepaalde melding wil laten versturen als er in (een) bepaalde ruimte(s) gedurende een bepaalde periode geen 'aanwezigheid' is gedetecteerd, dan kan men dit als volgt instellen:

• Maak een vlag 'Aanwezigheid' aan en klik op het configuratie-icoontje naast deze vlag.

• Selecteer de drukknoppen/pirs die je wil koppelen aan deze aanwezigheidsdetectie.

• Maak eventueel een melding aan als je een Whatsapp-/email-/browser- melding wil ontvangen nadat er gedurende de ingestelde tijd geen 'aanwezigheid' werd gedetecteerd.

• Configureer het type melding en geef het bericht in dat je wil ontvangen.

• Maak een scenario aan met de lichten die je wil aansturen (of roep een ander scenario op) en de eventuele melding die je wil ontvangen.

• Maak een automatisatie aan waarin je bij 'ALS' de aangemaakte vlag selecteert met de status 'Uit' en selecteer de tijd waarna je het scenario wenst uit te voeren (als de vlag zo lang uit blijft dan zal het scenario dus opgeroepen worden). Voeg er een periode aan toe om dit enkel overdag te laten controleren.

• Selecteer het uit te voeren scenario bij 'DAN'.

Als er gedurende meer dan 2 uur niet op de geselecteerde knoppen geduwd wordt of als er meer dan 2 uur geen beweging wordt waargenomen door de geselecteerde pirs, dan zal het scenario uitgevoerd worden.