Alarmsysteem

Om alle mogelijkheden te benutten, dient u versie 3.60 van de NXT server te installeren.

U kan uw DOBISS systeem ook gebruiken om u te verwittigen indien er ongewenste indringers zijn in uw woning. Door een scenario te starten bij het activeren van het alarm, kan u ongewenste indringers wegjagen door bvb. rolluiken te openen en lichten te laten knipperen.

DOBISS is geen gecertifieerd alarmsysteem en kan dus niet gebruikt worden met een externe sirene of koppeling naar een alarmcentrale.

Via het menu 'meer... > Alarmsysteem' gaat u naar de configuratiepagina:

Opstart

Vink het vakje aan om het alarm beschikbaar te maken in de touch interface.

Standen van het alarm

Het alarm bevindt zich in 1 van de 5 toestanden:

1. Uitgeschakeld: het alarm luistert niet naar de detectoren
  2. Ingeschakeld: het alarm luistert naar de detectoren en gaat over naar de stand 'Waarschuwing' indien iets gedetecteerd wordt
  3. Waarschuwing: als het alarm niet uitgeschakeld wordt, zal het na de ingestelde tijd overgaan naar 'Geactiveerd'
  4. Geactiveerd: het alarm gaat af

Wanneer het alarm ingeschakeld wordt...

• Activeer dit scenario: kies een scenario om uit te voeren
  • Pincode voor het in-/uitschakelen: deze pincode zal ingevoerd moeten worden bij het in- of uitschakelen via de touch interface (smartphone, tablet, ...)
  • Vertraging: na het inschakelen wacht het alarm x seconden vooraleer het begint te detecteren
  • Kies de knoppen/detectoren: dit is de lijst van alle drukknoppen (of Dobiss bewegingsdetectoren) in uw woning; vink al diegene aan die u wil detecteren via het alarmsysteem
  • Kies de ingangen/detectoren: dit is de lijst van alle ingangen (of externe detectoren) in uw woning; vink al diegene aan die u wil detecteren via het alarmsysteem

Wanneer het alarm een beweging heeft gedetecteerd...

Op alle touch schermen (smartphone, tablet, pc, Nanotouch) zal automatisch het codeklavier getoond worden om het alarm uit te schakelen.

• Activeer dit scenario: kies een scenario om uit te voeren
  • Tijd: de gebruiker heeft x seconden vooraleer het alarm werkelijk geactiveerd wordt

Wanneer het alarm afgaat...

• Activeer dit scenario: kies een scenario om uit te voeren

Wanneer het alarm uitgeschakeld wordt...

• Activeer dit scenario: kies een scenario om uit te voeren

Indien u een melding wil ontvangen bij het overgaan naar 1 van de standen, voegt u een melding toe aan het scenario dat u instelt bij de specifieke stand.