Draadloze gateway

Om Zigbee toestellen te kunnen integreren in uw DOBISS NXT installatie, heeft u de DOBISS ZIGBEE GATEWAY (DO5465) nodig.

1. Om de draadloze gateway te kunnen koppelen, heeft u versie 3.00 nodig van de NXT server.
  2. Sluit de Zigbee-gateway aan op hetzelfde netwerk als de NXT-server en surf naar: http://phoscon.de/app
  3. Stel een naam en paswoord in.
  4. Klik bovenaan rechts op “Proceed without lights”.
  5. Sluit het venster “Create first group”.
  6. Klik bovenaan links op de 3 lijntjes en selecteer “Gateway”
  7. Selecteer onderaan “Advanced”.
  8. Klik op “Authenticate app”.
  9. Sluit dit venster en open binnen de 60 seconden in een nieuw tabblad de pagina “Draadloos” in de NXT-server. Deze vind je als je bovenaan op het menu “meer…” klikt.
  10. Het volgende zou nu op deze pagina moeten verschijnen:

11. Klik nu op “+” bij Zigbee uitgangen – drukknoppen – sensoren, afhankelijk welk type je wil toevoegen. Als de scanning loopt, dien je de procedure te volgen om het toestel toe te voegen dewelke beschreven is in de handleiding van het toestel.

12. Als het toestel toegevoegd is, komt het in de juiste lijst te staan en vind je deze ook terug in de algemene menu’s van uitgangen, drukknoppen of sensoren. Configuratie van deze is identiek aan de standaard DOBISS uitgangen, drukknoppen of sensoren.

Enkel door DOBISS goedgekeurde Zigbee toestellen kunnen gekoppeld worden aan DOBISS NXT. De lijst van deze toestellen kan u opvragen via info@dobiss.com of via uw installateur.