Communicatie Ambiance Pro Tool - Can programmer

Foutmelding  bij opstarten Ambiance Tool:

‘Verbinding maken is mislukt. Er werd geen Can programmer gevonden’

Bij openen van de Ambiance Tool wordt onmiddellijk via de netwerkverbinding gezocht naar de aanwezigheid van een Can-programmer.

• Werd de Can-programmer geplaatst in de installatie?
  • Heeft de Can-programmer voeding (= groene led is aan)?
  • Is de Can-programmer met een netwerkkabel verbonden aan de router (LAN)?

Kijk op de poort van de router of het ledje knippert/brand ter indicatie dat er een apparaat is aangesloten. Vergeet de router niet aan te zetten!

Op de netwerkconnector van de can-programmer brand ook een groene led ter indicatie.

• Controller of in de Ambiance Tool onder de rubriek ‘Instellingen’ wel degelijk de Autodetectie IP actief staat.
  • Vink eens opnieuw aan.
  • Verlaat scherm door op Instellingen opslaan te klikken. De software zal de verbinding opnieuw proberen te maken.

• Is de computer van waarop de Ambiance Tool gebruikt wordt verbonden met HETZELFDE netwerk of router waarop ook de can-programmer gekoppeld is?  Werk steeds bekabeld.

Wees zeker dat de computer ook een ip-adres heeft gekregen van de router. Opletten bij een computer die uit ‘slaapstand’ wordt gehaald en mogelijk nog een Ip-adres bevat uit een ander netwerk.

Bij twijfel schakel netwerkfunctie eens  uit en weer aan  (menu Netwerkcentrum) of herstart de computer volledig op.

• Zijn op de computer firewall of antivirus programma’s afgesloten?

Dergelijke protectie programma’s kunnen de link tussen Can-programmer en computer blokkeren. Stop deze programma’s en probeer opnieuw.